Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Правителството отдели още 14 млн. лв. за осигуряване на ремдесивир

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 година в размер до 14 млн. лева. Средствата са предопределени за закупуване на утвърждения и в Европейски Съюз медикамент ремдесивир за лекуване на COVID-19. Допълнителните средства са за навреме обезпечаване на наличия от лекарството в изискванията на усложнена епидемиологична конюнктура, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет. 

На днешното държавно съвещание беше признато също по този начин и решение за анулация на предходно решение на държавното управление, с което се предлага на Народното заседание одобрение на подписаните контракти за покупко-продажба и доставка на персонални защитни средства, медицински произведения, проби за диагностика и лекарствени артикули във връзка е пандемията от COVID-19. 

Предмет на направеното предложение са подписани контракти, по които осъществяването е почнало, като по всички контракти са направени доставки и са осъществени заплащания. По 10 от договорите отговорностите на страните са изпълнени и е осъществено дефинитивно заплащане. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР