Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите
Коментари Харесай

Правителството одобри допълнителни 430 893 лв. за Финансовото министерство

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на финансите за 2019 година, оповестиха от държавната осведомителна работа. С предоставените 430 893 лева ще бъде обезпечено осъществяването на уговорките на страната ни по Споразумението сред държавното управление на Република България и Международната банка за възобновяване и развиване („ Световна банка “) за дълготрайното позициониране и действие на Офиса на Световната банка за споделени услуги и други функционалности в София.


Споразумението беше подписано на 12 април 2019 година Ратифицирано е от Народното събрание със закон, обнародван в „ Държавен вестник “, бр. 38 от 2019 година, и влезе в действие на 10 май 2019 година То планува държавното управление да окаже финансова поддръжка на Международната банка за възобновяване и развиване за дълготрайното позициониране и действие на Офиса на Световната банка за споделени услуги и други функционалности в София за интервала на неговото деяние на територията на страната и при параметри и условия, съобразени с интернационалните стандарти за застраховане действието на интернационалните финансови институции от ранга на Световната банка. Същата процедура е прилагана и в другите страни, в които Банката има сходни структури и дава изнесени действия.

Тези средства се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2019 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР