Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за
Коментари Харесай

Отпускат 6 700 000 лв. на болница Лозенец, за да плати данъците си

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2019 година в размер до 6 700 000 лева Средствата са предопределени за обезпечаване на опция за разплащане на локални налози и такси, дължими от болница „ Лозенец “.

Министерският съвет одобри също решение за оповестяване на парцел - обществена държавна благосъстоятелност, за парцел - частна държавна благосъстоятелност и за превръщане на „ Болница „ Лозенец “ в еднолично акционерно сдружение с държавно присъединяване в капитала.

Борисов даде спомагателни пари на ДФЗ и Министерство на вътрешните работи

В резултат на приемането на акта на Министерския съвет, парцел - обществена държавна благосъстоятелност, включващ аграрен парцел с идентификатор 68134.1004.64 КККР на гр. София, с повърхност 168 241 кв. м., ведно с построени върху него 32 броя здания, които съставляват постройките, в детайли разказани в АПДС № 10222/ 31.07.2019 година, ще бъдат импортирани като непарична вноска в капитала на едноличното акционерно сдружение със стойности, избрани по реда на §8, алинея 1 от Преходни и заключителни разпоредби на към Закона за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения (ДВ, бр. 13 от 2019 година, в действие от 12.02.2019 г.), за реализиране на активността му. На същото съображение в капитала на сдружението ще бъдат включени и движими движимости - дълготрайни материални активи за осъществяване на функционалностите му и реализиране на главната му активност - болнична здравна помощ. В осъществяване на нормативните условия, с горепосочения акт на Министерския съвет ще бъде признат и първият правилник на лечебното заведение - еднолично акционерно сдружение, учредено вследствие на преобразуването и ще бъде назначен първият съвет на шефовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР