Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 360

...
Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 360
Коментари Харесай

МС отпуска 360 000 лв. за отбелязване 100-годишнината от Първата световна война

Правителството утвърди спомагателни разноски и прехвърляния в размер на 360 000 лева за организирането и провеждането на мероприятия от Националния проект за отбелязване на 100-годишнината от Първата международна война и присъединяване на България в нея , съобщи БГНЕС.
Средствата, които са планувани в централния бюджет, ще бъдат разпределени сред министерствата на защитата и на културата, ВА „ Г. С. Раковски”, Българска академия на науките, ДА „ Архиви “ и общини.
Националният проект е утвърден с решение на Националния комитет за отбелязване на годишнината. Основни акценти в него са възобновяване на военни монументи у нас и в чужбина, ритуали за удостояване паметта на починалите, провеждането на военноисторически конференции, кръгли маси, издаване на сборници, изложения и други Той включва също по този начин издаване на третата книга от поредицата „ Българска пехота “, на модифицирано и допълнено издание на български и британски език на книгата на акад. Георги Марков „ Голямата война и българският меч над балканския възел 1914-1919 “, на документален алманах с непубликувани и малко известни мемоари и дневници на офицери и бойци, разработване на интерактивна карта на военните монументи на територията на България и други
По бюджета на Министерството на защитата бяха утвърдени и 20 млн. лева спомагателни разноски. Средствата са планувани в централния бюджет за отчасти разплащане на Военномедицинска академия с „ Българска банка за развиване “ АД по цесия на вземанията на кредиторите на ВМА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР