Правителството одобри допълнителни 16 872 440 лв. за 2020 г.

...
Правителството одобри допълнителни 16 872 440 лв. за 2020 г.
Коментари Харесай

Дават 16,9 млн. лв. за ограничаване разпространението на COVID-19 в учелищата

Правителството утвърди спомагателни 16 872 440 лева за 2020 година за обезпечаване на противоепидемични ограничения за предварителна защита и ограничение разпространяването на COVID-19 в държавните и общинските учебни заведения, и центрове за специфична просветителна поддръжка (ЦСОП).

С отпуснатите средства учебните заведения би трябвало да обезпечат нужните консумативи –дезинфектанти, апарати за филтриране на въздуха. Към тях са включени и средства за закупуването на електронни устройства за учениците, които нямат опция да си обезпечат независимо, с цел да могат да се включат в образование от разстояние в електронна среда.

МОН предлага въз основата на направени планове спомагателни средства за изключително зародили разноски. Те ще бъдат предоставени на 2257 общински и държавни учебни заведения и 42 ЦСОП, които не са били планувани със Закона за държавния бюджет за 2020 година Средствата ще се разпределят по бюджетите на общините – за общинските учебни заведения, и по бюджетите на Министерството на образованието и науката, на Министерството на младежта и спорта, на Министерството на културата и на Министерството на правораздаването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР