Правителството одобри допълнителен трансфер в размер на 1,5 млн. лв.

...
Правителството одобри допълнителен трансфер в размер на 1,5 млн. лв.
Коментари Харесай

Правителството отпусна допълнителни пари за детска болница в Бургас

Правителството утвърди спомагателен трансфер в размер на 1,5 млн. лева по бюджета на община Бургас за построяването на Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания " Св. Анастасия " в град Бургас , заяви Правителствената осведомителна работа.

Необходимите средства ще се обезпечат за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2023 година за осъществяване на политики по член 1, алинея 5, т. 3.5 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година

Осъществяването на плана за създаване на лечебно заведение единствено за деца ще обезпечи високоспециализирано и сложно лекуване на тези пациенти в единно, оборудвано на модерно ниво, болнично заведение и ще способства за възстановяване навременността и качеството на предоставяната педиатрична помощ освен за област Бургас, а и за целия Югоизточен регион.

Министерският съвет на Република България одобри Постановление за одобрение на спомагателен трансфер по бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2023 година в размер на 4 716 600 лева, за възнаграждение на здравноосигурителни вноски на лицата с предоставена краткотрайна протекция и на лицата по чл.39, ал.6, т.2 и чл.40а, алинея 3а от Закона за здравното обезпечаване за 2023 г .

Здравноосигурителните вноски на лицата, които попадат в обсега на категориите, посочени в Закона за здравното обезпечаване, са за сметка на държавния бюджет и се обезпечават посредством трансфер от държавния бюджет по бюджета на Националната здравноосигурителна каса.
 Европейска инвестиционна банка финансира построяването на нова детска болница в Бургас
Европейска инвестиционна банка финансира построяването на нова детска болница в Бургас

Банката отпуска 12,8 млн. евро заем на община Бургас за осъществяване на плана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР