Правителството одобри допълнителен трансфер в размер до 30 млн. лв.

...
Правителството одобри допълнителен трансфер в размер до 30 млн. лв.
Коментари Харесай

Отпускат 30 млн. лв. за третата линия на метрото

Правителството утвърди спомагателен трансфер в размер до 30 млн. лева по бюджета на Столичната община за построяването на третата линия на метрото в София, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Става въпрос за създаване на сектора - ул. " Шипка " - ж.к. " Гео Милев " (район " Слатина " ) - зала " Арена София " / " София Тех парк " - бул. " Цариградско шосе ", както и за планиране, доставка, монтаж и въвеждане в употреба на системи за надзор и ръководство на влаковото придвижване, връзки и перонни преградни порти.

Необходимите средства ще бъдат обезпечени за сметка на понижението на разноските по централния бюджет за 2022 година за осъществяване на политики по Закона за държавния бюджет на България за 2022 година и нарастване на разноските по централния бюджет за 2022 година за осъществяване на политики по същия закон.

Разширението на третата линия на софийското метро под бул. „ Владимир Вазов ” в регион „ Подуяне “ стартира през март тази година, напомня Българска телеграфна агенция. През 2020-2021 година завърши строителството на Етап 1 и Етап 2, включващи построяването на трасето от „ Овча купел ” до „ Хаджи Димитър “, с дължина 12 км и 12 метростанции. С разширението на третата линия се обезпечава комфортна връзка на източните квартали на столицата " Хаджи Димитър ", „ Сухата река ”, „ Левски Г “  и „ Левски В ”, в които живеят и работят към 90 000 души, с центъра и западните елементи на града. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР