Правителството одобри да започнат процедури за предоставяне на концесия на

...
Правителството одобри да започнат процедури за предоставяне на концесия на
Коментари Харесай

Правителството откри процедура по даване на концесия на плаж Вая на Иракли,Черноморец и Каварна


Правителството утвърди да стартират процедури за даване на концесия на три морски плажа - "Река Вая " в община Несебър, "Къмпинг Черноморец " в община Созопол и "Каварна " в община Каварна. Процедурите са по реда на Закона за устройството на черноморското крайбрежие, заяви държавната пресслужба.
Плажът "Река Вая " се намира при започване на плажната линия на Иракли. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за него е избран на 48 053 лева За "Къмпинг Черноморец " сумата е 26 961 лева, а за "Каварна " – 45 961 лева
Изискването към бъдещите концесионери е да обезпечат спасители, доктор, да почистват плажа и да дават други услуги от публичен интерес. При оценката ще се взема поради и дали цените на чадърите и шезлонгите са общодостъпни.
В региона на местността Иракли досега са издигнати 17 бунгала, 6 жилището и 2 къщи за посетители. Цялата територия до плажа е оградена, тъй като е частен парцел. Единствено на тесния общински път, който води до плажната линия, не е сложена преграда. Преди 10 години беше признат Законът за устройство на Черноморското крайбрежие, който със забавяне наложи регулации, откакто цялата крайбрежна зона към този момент беше раздадена на вложители, концесионери и наематели.
Фамилия Иванови – Добрин, Лариса и синът им Иван – са притежателите на 600 дка изкупени частни земи в местността Иракли. Фирмата на оръжейния търговец Добрин Иванов „ Емона 2000 “ строи бунгала в региона на Кладери, както се води местността, позната на всички като Иракли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР