Правителството одобри българския проект на нова Спогодба за избягване на

...
Правителството одобри българския проект на нова Спогодба за избягване на
Коментари Харесай

Без двойно данъчно облагане между България и Малта

Правителството утвърди българския план на нова Спогодба за отбягване на двойното данъчно облагане и попречване на отклонението от облагане с налози на приходите (СИДДО) сред България и Малта.

Действащата сега Спогодба сред двете страни е от 1986 година, тя е подписана в изискванията на радикално разнообразни стопански връзки. Периодът след подписването и влизането ѝ в действие се характеризира със основни промени в региона на интернационалното данъчно облагане, инициирани от страните от Г-20 и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) с оглед противопоставяне на свиването на данъчната основа и прехвърлянето на облаги. Насоките в тази област са показани в Проекта Base Erosion and Profit Shifting (BEPS) на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Той предлага на страните решения за превъзмогване на разликите в съществуващите интернационалните данъчни правила, които разрешават на фирмите, посредством потреблението на схеми за нападателно данъчно обмисляне, да минимизират данъчните си отговорности, прехвърляйки изкуствено корпоративните си облаги към юрисдикции с ниски или нулеви данъчни ставки. Едновременно с това част от ограниченията по Проекта BEPS основават предпоставки за по-ефективно разрешаване на разногласията сред бизнеса и администрациите при използването на интернационалните данъчни правила и условия.

Също по този начин през годините са направени и основни промени в модела на данъчна конвенция на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, който и двете страни следват предпочитано при договаряне на своите Споразумения за избягване на двойно данъчно облага, като най-актуалната редакция на модела е от 2017 година За този дълъг интервал има и основни стопански промени, както и промени във вътрешните законодателства, настъпили за България и Малта, регистрира се и усилване на икономическите връзки посред им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР