Правителството одобри 5 492 556 лв. за допълнителни трансфери за

...
Правителството одобри 5 492 556 лв. за допълнителни трансфери за
Коментари Харесай

Правителството одобри 5 492 556 лв. за допълнителни трансфери за други целеви разходи по бюджетите на общини

Правителството утвърди 5 492 556 лева за спомагателни прехвърляния за други целеви разноски по бюджетите на общини.

С даването на спомагателните средства ще се увеличи качеството на осъществяването на стратегиите и дейностите на музеите и художествените галерии по отношение на опазването и представянето на движими и недвижими културни полезности, ще се обезпечат по-добри хонорари на заетия личен състав в тези обществени услуги, ще бъдат непокътнати млади експерти и построени специалисти. Средствата ще обезпечат нужните гаранции за непоклатимост на културните институти в региона на културното завещание в изискванията на продължаващо повишаване на цените на главните материали, сила и горива, както и за застраховане на уговорките, произлизащи от използването на Закона за културното завещание и поднормативните актове в региона на запазване и показване на културните полезности.

Средства се дават по отношение на признатите в член 1, алинея 5, т. 10.6. от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година (ДВ, бр. 52 от 2022 г.) за финансова поддръжка на 50 общински музея, финансирани от бюджетите на общините, като средствата се разпределят по предложение на Националното съдружие на общините в Република България, в съгласие с министъра на културата.

Допълнителните прехвърляния по бюджетите на общини ще се обезпечат за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР