Правителството одобри 2 592 550 лева за финансиране както на

...
Правителството одобри 2 592 550 лева за финансиране както на
Коментари Харесай

Одобрени са 2 592 550 лева за пътувания на ученици

Правителството утвърди 2 592 550 лв. за финансиране както на осъществени, по този начин и на идни почивки на ученици  по Националната стратегия „ Отново дружно “.

Със средствата се обезпечават пътуванията на 4012 възпитаници от I клас до XI клас и 404 учители или други ръководители от 87 общински учебни заведения.

233 000 лева се отпускат за финансиране на 9 държавни учебни заведения за пътешестване на 420 възпитаници и 46 ръководители.

За участниците в пътуванията е обезпечено финансиране от централния бюджет за шестдневен туристически пакет в размер на 500 лева на участник, който включва: настаняване – 5 нощувки, храна, превоз, застраховка и спомагателни действия.

Това е първото финансиране по програмата през актуалната образователна година. С предходни решения бяха утвърдени общо 12 230 950 лв..

На учебните заведения с утвърдено финансиране през 2021 година се дават средства след показване на подписания контракт с туроператор. Част от средствата са за пътувания, които не се реализираха поради пандемията през тази образователна година.

Целта на програмата е основаване на условия за социализация и другарство на възпитаници и педагогичен експерти отвън учебната и фамилната среда за превъзмогване на отрицателните последствия от неприсъственото образование и пандемията от COVID-19. Очаква се програмата да помогне също за обогатяване на културата на децата и да подтиква физическата им интензивност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР