Правителството обяви и нова инициатива за субсидиране на покупкитеГермания е

...
Правителството обяви и нова инициатива за субсидиране на покупкитеГермания е
Коментари Харесай

Германия: всяка бензиностанция и с колонка за електромобили!

Правителството разгласи и нова самодейност за субсидиране на покупките

Германия е решена да наложи всеобщо електрическите автомобили в къси периоди
(снимка: CC0 Public Domain)

Германските управляващи имат намерение да създадат наложително наличието на зарядна станция за електрически автомобили на всяка бензиностанция в страната, заяви Electrek, базирайки се на източници от държавното управление.

Все още няма съответни детайлности за амбициозния проект за електрическа подвижност и не е ясно по кое време новите правила могат да влязат в действие.

Според асоциацията на енергийната и водната промишленост (BDEW), Германия се нуждае от най-малко 70 000 зарядни станции и 7000 станции за бързо зареждане, с цел да развие всеобщия пазар на електрически транспортни средства. Сега в страната има към 28 000 станции.

Междувременно, държавното управление има намерение да утвърди разширението на пакета тласъци за сегмента на електрическите коли, с цел да способства за по-бързото му развиване. В страната към този момент бяха въведени разнообразни дотации, а новият пакет включва насърчаване с бюджет в размер на 130 милиарда евро.
още по тематиката
Сега, когато германците купуват електрически автомобил на стойност до 40 000 евро, общата дотация ще доближава 9 000 евро (вместо 6000 евро)! От тях 6000 евро ще бъдат върнати от страната, а други 3000 евро – от автомобилната промишленост.

Купувачите на електрически транспортни средства на стойност сред 40 000 и 60 000 евро могат да разчитат на дотация в размер на 5000 евро, въведена още през предходната година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР