Правителството обособи първата индустриална зона у нас, която ще служи

...
Правителството обособи първата индустриална зона у нас, която ще служи
Коментари Харесай

Правителството обособи първата индустриална зона у нас, която ще служи за автомобилостроене

Правителството обособи първата индустриална зона у нас, която ще служи за автомобилостроене. Тя ще бъде ситуирана на повърхност от 290 хектара и ще се намира при село Доброславци – на 15 км от идеалния център на София. Това разгласи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев. По думите му кабинетът планува да бъдат построени и още две такива индустриални зони у нас.

От своя страна икономическият министър Никола Стоянов добави, че автомобилната промишленост заслужава тази инвестиция и акцентира, че с това решение страната ни дава отговор и на покачвания капиталов интерес.

Военно летище с отпаднала нужда край село Доброславци ще бъде превърнато в индустриална зона, стана ясно от думите на министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

По думите му като размер и визия тази зона няма паралел в България.

Пулев посочи, че залагат извънредно доста на качествена инфраструктура.

Това е и първата у нас профилирана индустриална зона.

Планира се да бъдат основани и още две сходни зони в Северна и в Южна България. Министърът на стопанската система Никола Стоянов добави, че новата зона „ Доброславци “ ще бъде ръководена от дъщерно сдружение на Националната компания „ Индустриални зони “.

Пулев и Стоянов регистрираха, че към България има нараснал капиталов интерес от огромни компании.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР