Правителството няма своя собствена позиция и затова се крие зад

...
Правителството няма своя собствена позиция и затова се крие зад
Коментари Харесай

Радев: Правителството се крие зад колективна безотговорност

Правителството няма своя лична позиция и по тази причина се крие зад груповата безнаказаност на Съвета по сигурност по тематиката с рецесията във Венецуела. С кого и защо да разисквам?

Това разяснява пред публицисти президентът Румен Радев след представянето на разбора на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската войска и структурите на директно послушание на министъра на защитата през образователната 2018 година

Държавният грама разкритикува позицията на държавното управление във връзка с рецесията във Венецуела, предупреждавайки, че когато показва обществено своите претекстове би трябвало да бъде по-внимателно ". Държавният глава повтори тезата си, че най-хубавата позиция в тази ситуация е ненамесата и уточни, че след него даже и генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш се е изказал с апел за невмешателство.
 Неяснота обхванала цялата рационализация на армията, съгласно Радев
Неяснота обхванала цялата рационализация на армията, съгласно Радев

Нужна е тясна съгласуваност сред военната експертиза и политиците, твърди той

Румен Радев изясни, че е изпратил своята позиция по тематиката в Съвета за сигурност, само че държавното управление не я е зачело. Президентът сложи под подозрение и съответността на самата позиция на Съвета по сигурността към Министерски съвет, откакто той се занимава с вътрешни проблеми, а не с интернационалните. За президента е необичайно за какво в този момент се повдига по този метод тематиката, откакто до този миг държавното управление и Министерство на външните работи не го е търсело за мнение, да вземем за пример за Договора за другарство и добросъседство с Македония или за протокола за присъединението на Македония към НАТО...

Президентът Румен Радев насочи рецензия и към Европа и европейската позиция за Венецуела , заявявайки, че постоянно е считал Европа за люлка на демокрацията и плурализма. " Европейската позиция не е тази, която слага ултиматуми , а тази която почита правото и суверенитета ", съобщи Румен Радев, което съгласно него значи съблюдаване на неутралитет.
 Каракачанов сдържан оптимист за армията и модернизацията й
Каракачанов сдържан оптимист за армията и модернизацията й

Армията би трябвало да бъде пред очите на обществото

Намесата, каквато е позицията на Европейски Съюз, по думите на Радев рискува да ескалира напрежението в интернационален проект . Освен това президентът уточни извънредно комплицираната конюнктура към Венецуела, а и загатна, че и българите могат да си създадат съответните заключения , виждайки или сравнявайки емигрантските рецесии тук, в България, и във Южна Америка.

" Думите на премиера Бойко Борисов, че в последните години за потребностите на военновъздушните сили са се купували единствено транспортни самолети , с които генералитетът може да избяга при една възможна война, президентът дефинира като " несполучлива смешка ".
 Министерски съвет призна Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела
Министерски съвет призна Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела

Венецуела са напуснали към този момент към 4 млн. души

" Българската армия доста пъти е спасявала българската страна, до момента в който политици нееднократно са се проваляли ", отговори Румен Радев на изказванията на премиера Бойко Борисов.

Ако офицерите през днешния ден нямат самочувствие, то е тъй като от годините са поставяни в унизително състояние от политиците, добави още президентът.

Радев се надява министър председателят да пази приятни мемоари от стотиците часове , прекарани на борда на военно транспортните хеликоптери и самолети.

Припомняме, в понеделник президентът прикани България да резервира неутралитет във връзка с Венецуела и да се въздържи от поддръжка на препоръчаната европейска позиция , а точно признаването на Хуан Гуайдо за държавен глава.
 Радев: България да не се намесва в рецесията във Венецуела
Радев: България да не се намесва в рецесията във Венецуела

Въпреки позицията на Съединени американски щати и Европейски Съюз, президентът прикани към умереност

Часове по-късно обаче от Министерство на външните работи излязоха с позиция на поддръжка за Гуайдо в очакване на провеждането на демократични избори.

От своя страна Съветът за сигурността при Министерския съвет също образува позиция на самопризнание на Хуан Гуайд о като краткотрайно изпълняващ функционалностите на държавен глава на Венецуела.

Вчера стана ясно, че българското държавно управление публично признава Хуан Гуайдо за краткотрайно изпълняващ функционалностите на президент на латиноамериканската страна.
 Ген. Андрей Боцев регистрира сполучлива година на Българската войска
Ген. Андрей Боцев регистрира сполучлива година на Българската войска

Обсъждат дисциплината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР