Правителството няма право да изявява мнение във връзка с проблема

...
Правителството няма право да изявява мнение във връзка с проблема
Коментари Харесай

Боил Банов: Правителството няма право да изявява мнение за проблема на Детския радио хор

Правителството няма право да изявява мнение по отношение на казуса на Детския радио хор. Това сподели министърът на културата Боил Банов по време на среща с децата от Детския радио хор на БНР в Министерски съвет.

„ Законосъобразно е назначен нов началник на хора, определен с конкурс, който взаимно работи и с вашия дълготраен предходен началник в границите на партньорство. Аз сега не мога да проучвам къде това партньорство се пропуква. Но вие се ползвате не просто с моето и с уважението на премиера Бойко Борисов и на целия Министерски съвет “, сподели още Банов и уточни, че всички знаят за детския радио хор.

„ Трябва да знаете, че радиото предвид на това да има независимост на словото и да бъде без значение е една от медиите, които не са на послушание на държавното управление. И това е направено преднамерено, с цел да бъде в крайник със актуалната народна власт и да има свободата да показва свободно мнение, да подлага на критика, да показва своите позиции. Радиото съставлява независим орган от позиция на държавното управление. Директорът му се избира посредством конкурс, както и диригента от Съвета за електронни медии (СЕМ). И когато има искания от хора в радиото, въпросите би трябвало да се вземат решение от шефа на Съвет за електронни медии “, разяснява министърът на културата.

Той предложи на хора да направи среща с шефа на Съвет за електронни медии София Владимирова, с цел да може оперативно да насочи към нея своите претенции. „ Тя е индивидът, който може да реагира. Чул съм се с шефа на БНР, който на следващия ден има среща с вас, в която да се обсъдят вероятните разновидности за продължение работата на вашия дълготраен началник. Но отново ще кажа, че в случай че сега аз или министър председателят изразим искания за назначението на хора, това ще съставлява интервенция, която не трябва да бъде допускана в една демократична страна. Правителството в тази ситуация няма право да изявява своето мнение “, разяснява Банов.

Директорът на Съвет за електронни медии София Владимирова съобщи от своя страна, че в никакъв случай не е стоял въпросът за закриване на Детския радио хор. „ Защото неговата значителност е ясна. И в случай че след срещата на следващия ден нещата не се изяснят, ще поканя представители на радиото в петък в 11.00 ч. в Съвет за електронни медии, с цел да може на място в регулатора да решим този проблем “, разяснява Владимирова.
 детски радио хор  img_7912  img_7973-1  img_8013  боил банов, детски радио хор, Министерски съвет  img_8081  img_8088  img_8127  боил банов, детски радио хор, Министерски съвет  img_8168  img_8177  img_8182
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР