Правителството не успя да внесе предложението за частично разплащане към

...
Правителството не успя да внесе предложението за частично разплащане към
Коментари Харесай

Правителството не успя да внесе в НС предложението за частично разплащане към пътните фирми

Правителството не съумя да внесе предлагането за отчасти разплащане към пътните компании в Народното събрание, както даде обещание през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков. Очаква се въпросът с неизплатените средства да се реши другата седмица.

" Ще внесем предлагането наново още в утрешния ден. Няма да губим нито ден! ", написа нощес Петков. Вчера той се срещна със строителните компании и даде обещание, че до 30 юни строителните компании ще получат всички неизплатени пари за поправки, а след това написа и обява на профила си във Facebook:

" Днес дадох обещание на строителните компании, че 655 милиона лева ще бъдат разплатени незабавно, и останалите 50% - след инспекция и утвърждение на Народното събрание. Това решение гарантираше, от една страна, 655 милиона лева незабавно за строителите, а от друга - работещ механизъм за транспарантно консумиране на средствата пред очите на цялото общество. Продължаваме Промяната, Българска социалистическа партия и Демократична България направиха тъкмо това, което през днешния ден дадох обещание на строителните компании. Партиите, които гласоподаваха срещу, се виждат долу на таблото! "

Във вчерашното съвещание, траяло до среднощ, депутатите не съумяха да реализират единодушие по отношение на разплащането с пътните компании. В пленарната зала бяха отхвърлени и трите плана за решение - на правната комисия, на районната и на вносителя - депутати от ръководещото болшинство.

Председателят на транспортната комисия Борислав Гуцанов (БСП) чака идната седмица да се отпуши процедурата за парите за пътните компании, със засилен надзор на средствата.

Според него виновността за обстановката не е на районния министър Гроздан Караджов, а е резултат от решения на ГЕРБ. " Един проблем, заплетен при ръководството на ГЕРБ и не се реши от двата служебни кабинета. Сега се чудим по какъв начин да създадем по този начин, че компаниите да си получат парите, да имаме естествени пътища, само че и да има надзор, тъй като приказваме за 1,2 милиарда лв. ", сподели Гуцанов.

Той е на мнение, че компаниите ще си получат парите и би трябвало да бъдат спокойни.

Председателят на районната комисия Настимир Ананиев удостовери, че Политическа партия ще внесат ново предложение за погашение на средставата на пътните компании. " Днес ще внесем друго предложение, тъй като въпросът е доста сериозен и желаеме час по-скоро да има решение ", сподели той.

По думите му " правният парадокс е заплетен от ГЕРБ и патриотите преди 2 години " и в този момент Народното събрание би трябвало да откри решение, " с цел да не страдат всички български жители ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР