Правителството не се справя с проблемите, които в момента се

...
Правителството не се справя с проблемите, които в момента се
Коментари Харесай

Йотова побърза да изрази неодобрението си към новия кабинет

”Правителството не се оправя с проблемите, които сега се случват поради атмосферните условия. Това си проличава от реакциите на хората, които се усещат изоставени, и това, че страната не е на мястото си да им помогне ”, разгласи вицепрезидентката Илияна Йотова, представена от Българска телеграфна агенция. 

Рязкото изявление на Йотова приказва за очевидно отрицание и никакъв толеранс на президетската институция към новия кабинет.

Йотова отхвърли да разяснява избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор, защото той е напълно в работата на правосъдната власт и Висш съдебен съвет е в правото си да реши какво да прави оттук нататък.

„ Даже за мен беше учудваща тази нова реакция от страна на една от парламентарно показаните партии и обединения, която съгласно мен нощес направи опит да се набърка в самостоятелната правосъдна система. Това не ме учудва “, сподели Йотова. 

На въпрос за чуването на някогашния основен прокурор Иван Гешев на съвещанието на Групата на Европейския парламент за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права в Страсбург във вторник тази седмица,  Илияна Йотова съобщи, че не е учудена от това, което се е случило.  „ Като човек, който добре познава метода, по който работят Европейската комисия, комисията в Европейския парламент, не чаках чудеса.

Стара максима е, моя персонална и мою верую, че нашите национални проблеми не трябва да бъдат изнасяни в друга територия, при други хора, които най-малкото не познават спецификата в страната и чакаме някой да реши нашите проблеми, вместо самите ние да си ги решим “, означи вицепрезидентът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР