Правителството не предвижда пълн локдаун, нито допълнителни ограничения за най-възрастното

...
Правителството не предвижда пълн локдаун, нито допълнителни ограничения за най-възрастното
Коментари Харесай

Д-р Златанов: Не предвиждаме локдаун и допълнителни ограничения за най-възрастните

Правителството не планува пълн локдаун, нито спомагателни ограничавания за най-възрастното население. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ зам.-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов.

„ Кабинетът има политика, която е опция на локдауна, защото при локдаун има по-голям риск безсимптомен човек да болести други хора – няма такова всеобщо тестване. Искаме да минем през този пик с минимум вреди “, посочи зам.-министърът.

По думите му най-новите ограничения дават резултат, когато се гледат данните на 14-днивна база.

На въпроса дали ще бъде въведен зелен документ и за антитела той разгласи, че решение ще има след няколко дни. Зам.-министърът разгласи, че към момента няма единно мнение измежду специалистите по този въпрос.

За тестването на децата в учебно заведение той изясни, че здравното министерство е определило рамката, а съответните дати и кой клас по кое време ще се завърне в учебно заведение зависи към този момент от решения на Министерството на образованието и на готовността на учебните заведения.

Щадящите проби за деца били закупени към този момент, само че не са доставени. Първата партида щяла да стигне за тестване на учениците две седмици.

Тестването ще се прави в класните стаи, а не пред учебните заведения.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР