Правителството назначи шестима нови . Те ще отговарят за София

...
Правителството назначи шестима нови . Те ще отговарят за София
Коментари Харесай

Правителството назначи управители на София и още пет области

Правителството назначи шестима нови. Те ще дават отговор за София град, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра.

Новите представители на страната в тези райони са определени с консенсус сред двете парламентарни групи - " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ-СДС, които поддържат държавното управление, разгласи министър председателят Николай Денков преди началото на държавното съвещание. Има единодушие и за съответните заместници, които ще бъдат назначени в тези екипи.

" По-добре е малко по-бавно да създадем съответните избори, само че те да бъдат вследствие на консенсус сред обединенията, които поддържат държавното управление. Това дава резистентност и опция да се подберат най-
положителните претенденти. След като процесът към този момент се " отпуши ", чакаме през идващите дни да имаме подготвеност и за останалите регионални шефове ", изясни министър-председателят.

За регионален шеф на област София-град е назначена Вяра Тодева. Тя е изпълнявала краткотрайно същата служба в интервала юни-август 2022 година, а от септември 2021 година до август 2022 година е била заместител регионален шеф. Във визитката, изпратена от държавната пресслужба, е посочено, че Вяра Тодева има богат опит в държавната администрация. Магистър е по право и по маркетинг и мениджмънт. Преминала е голям брой следдипломни квалификации, измежду които и по бизнес и финанси в The Collage of North West
- London.

Илия Зюмбилев е новият регионален шеф на Пловдив. Той е експерт в областта на енергетиката. По специалност е електроинженер, има докторска степен по материалознание, специализирал е в едно от най-
влиятелните висши инженерни учебни заведения в света - университета ENSAM в Париж, Франция. Автор е на голям брой научни изявления и няколко книги, издадени в България, в други европейски страни, в Съединени американски щати и Канада. Бил е хоноруван учител в пловдивския филиал на Техническия университет - София.

За регионален шеф на Ловеч е назначен Виктор Стойчев. Той е изпълнявал същата служба в интервала от януари до август 2022 година Виктор Стойчев има дълготраен опит в териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в
Ловеч, в това число като шеф на дирекция и заместител териториален шеф. Ръководил е също Областната пощенска станция. Магистър е по стопанска система на промишлеността със следдипломна подготовка по ръководство на администрацията.

Виолета Иеремиева е новият регионален шеф на Плевен. В интервала януари - август 2022 година тя е била заместител регионален шеф там. Иеремиева е работила дълги години в частния бранш. Завършила е
" Българска лингвистика " във Великотърновския университет " Св. Св. Кирил и Методий ". 30 години се е занимавала с решаването на проблемите на хората с увреждания.

За регионален шеф на Добрич е назначена Йорданка Костадинова. Тя е била депутат в 47-ото и 48-ото Народно заседание от " Продължаваме промяната ". Има дълготраен опит като фармацевт, в продължение на 10 години е работила за немска фармацевтична компания. Йорданка Костадинова е магистър по здравен мениджмънт и медико-социални грижи от Медицински университе " Проф. доктор Параскев Стоянов " - Варна. Завършила е " Фармация " в Медицинския лицей " на МУ-Варна. Притежава и подготовка по здравен мениджмънт в Стопанска академия " Димитър А. Ценов " в Свищов.

Минчо Йорданов към този момент е регионален шеф на Силистра. В интервала май 2021 година - август 2022 година е бил заместител регионален шеф в същата област. Йорданов дълги години е работил в системата на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Бил е шеф на главно учебно заведение. Висшето си обучение е приключил във Великотърновския университет " Св. Св. Кирил и Методий ".

Малко след избирането на кабинета на Николай Денков всички регионални шефове, назначени от служебното държавно управление оповестиха, че подават оставка, само че министър председателят не ги освободи, до момента в който не бъдат назначени нови.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР