Правителството на Южна Корея, съвместно с МОК се постараха да

...
Правителството на Южна Корея, съвместно с МОК се постараха да
Коментари Харесай

Южна Корея похарчи $650 млн. за чисто нови съоръжения

Правителството на Южна Корея, взаимно с МОК се постараха да създадат оптималното, с цел да повдигнат най-хубавите и съвременни уреди за ПьонгЧанг. За задачата не се пестиха никакви средства, като стадионът, който се употребява единствено за церемонията по разкриване и закриване, доближи сумата от 78 милиона $.

Общо 7 са чисто новите зали и писти, на които спортистите от целия свят ще се опитат да запишат имената си в историята като олимпийски първенци и медалисти.

Сметките демонстрират, че за тях са били разходвани 650 милиона $. В тази сума обаче не влизат парите, които са дадени за реновиране на остарели уреди и тяхното модернизиране. Макар да няма точна цифра, която да е посочена до медиите, авансово се знае, че тя надвишава 400 милиона $.

 Без ярки звезди, само че още веднъж с доста искра
Без ярки звезди, само че още веднъж с доста искра

През 2014-а Швеция загуби финала против Канада

Така общата сума минава границата от 1 милиард. Към нея даже не влизат парите, които са дадени за изработката на олимпийското село. Някои го дефинират като извънредно съвременно и комфортно, до момента в който съгласно други е издигнато по този начин, че се усещат по-скоро като в казарма, защото са с лимитирано персонално пространство.

Дори и по този начин да е обаче, няма по какъв начин да се отхвърли, че в ПьонгЧанг са се постарали да внедрят потребното с модерното и да се отличат от отминалите олимпийски игри. И по какъв начин да е по различен метод поради сериозните суми, вложени в уреди и организация...

 Томас Бах с олимпийския огън в ръце: Велика страст и очакване
Бах с олимпийския огън в ръце: Велика страст и очакване

" Очакват ни отлични Олимпийски игри "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР