Правителството на Южна Корея отправи последен призив към младшите лекари

...
Правителството на Южна Корея отправи последен призив към младшите лекари
Коментари Харесай

Южна Корея даде на лекарите срок до тази вечер, за да прекратят стачката, или ще бъдат изправени пред съдебно преследване

Правителството на Южна Корея насочи финален апел към младшите лекари да прекратят напускането, като остават часове преди крайния срок в четвъртък заканите си да спре медицинските лицензи и да преследва стачкуващите.

Хиляди лекари стажанти и поданици стачкуваха от към 10 дни, с цел да стачкуват против натиска на държавното управление да усили записаните в медицинските учебни заведения. Правителствени чиновници предизвестиха, че стачкуващите ще бъдат изправени пред правни последствия, в случай че не се върнат в лечебните заведения си до четвъртък.

Към сряда вечерта към 9 076 от 13 000 медицински стажанти и резиденти в страната бяха доказани да са напуснали лечебните заведения си, след като подадоха оставки, съгласно Министерството на здравеопазването.

Наблюдатели споделят, че доста стачкуващи евентуално ще се опълчват на крайния период, продължавайки протеста на труда седмици или месеци. Очаква се държавното управление да стартира публични стъпки към наказания в понеделник, така...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР