Правителството на Южна Африка заяви във вторник, че е поискало

...
Правителството на Южна Африка заяви във вторник, че е поискало
Коментари Харесай

Южна Африка сезира Международния съд заради израелската офанзива в Рафах

Правителството на Южна Африка съобщи във вторник, че е поискало от Международния съд да прегледа дали решението на Израел да удължи военните си интервенции в Рафах изисква от съда да употребява пълномощията си, с цел да предотврати по-нататъшно нарушение на правата на палестинците, предава " Ройтерс ".

Международният съд (МС) предишния месец подреди на, з а да попречи на войските му да извършат геноцид против палестинците в Газа по дело, заведено от Южна Африка.

Израел възнамерява да разшири наземното си нахлуване в град Рафа, където над 1 милион палестинци потърсиха леговище от офанзивата , която опустоши огромна част от линията Газа, откогато бойци на Хамас нападнаха Израел на 7 октомври.

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус в понеделник и изрази особена угриженост по отношение на израелските офанзиви против Рафах.

Израел заяви че е провел специфична интервенция, при която са на фона на въздушни удари рано сутринта, които съгласно локалните здравни чиновници са умъртвили 67 души и ранили десетки в южния град на линията Газа.

Въоръженото крило на Хамас в понеделник, че трима от осемте израелски заложници, които бяха съществено ранени след израелските въздушни удари, са починали.

Англия, заявявайки, че са екстремистки заселници, които са нападнали принудително палестинци в окупирания от Израел Западен бряг.
 Жозеп Борел предлага Съединени американски щати да понижат военната помощ за Израел
Жозеп Борел предлага Съединени американски щати да понижат военната помощ за Израел

Според него е спорно страните да вършат заявления, без да реализират нищо

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР