Правителството на Япония в пълния си състав е подало оставка,

...
Правителството на Япония в пълния си състав е подало оставка,
Коментари Харесай

Цялото правителство на Япония подаде оставка

Правителството на Япония в цялостния си състав е подало оставка, като всеки от министрите подаде молба за това до премиера на страната Шиндзо Абе, оповестява организация Киодо.

На 28 август Шиндзо Абе ненадейно разгласи желанието си да напусне поста поради обостряне на хронично заболяване. Той остана на поста до избора на нов началник на кабинета. Днес, в сряда, и двете камари на японския парламент ще проведат гласоподаване след което ще бъде разгласен нов министър председател. Той ще назначи и нови ръководители на министерствата.

Министър-председателят нормално е водачът на партията с най-вече представители в Народното събрание. Сега такава партия е Либерално-демократическата партия, а Йошихиде Суга стана неин ръководител на партийните избори в понеделник.

Вече е известно, че Кацунобу Като, който беше заместител на Суги, ще бъде номиниран за поста на държавен представител. Вицепремиерът, министър на финансите Таро Асо, външният министър Тошимицу Мотеги, министърът по дейностите за Олимпиадата Сейко Хашимото, министърът на образованието и науката Коичи Хагиуда и държавният министър на земята и превоза Казуйоши Акабане ще запазят своите постове.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР