Правителството на Япония се е опитало да обедини два от

...
Правителството на Япония се е опитало да обедини два от
Коментари Харесай

Правителството на Япония се опитало да обедини Nissan и Honda

Правителството на Япония се е пробвало да сплоти два от водещите автомобилни производителя в страната - Nissan и Honda, защото се е тормозило, че локалната автомобилна промишленост губи преимуществото си пред съперниците, оповестява Financial Times.
Според информация, идваща от 3 разнообразни източника, предлагането към двете компании е било отправено в края на 2019 година. Тогава управляващите в Токио си били много загрижени от обстоятелството, че в миналото могъщият авто бранш в страната стартира да губи своите позиции поради прекосяването към самостоятелни и електрически транспортни средства.
 Renault и Nissan ще опитат да спестят 5 милиарда $, с цел да оцелеят Renault и Nissan ще опитат да спестят 5 милиарда $, с цел да оцелеят
Компаниите Renault и Nissan възнамеряват редуциране на разноските с повече от 5 милиарда щатски $, с цел да могат да се измъкнат от тежкото...
Предложението на държавното управление е сложило под въпрос самостоятелното бъдеще на Honda, която е третият по величина японски производител с 4,8 млн. автомобила на година. Другата забъркана компания – Nissan, е под контрола на Renault и това също се е оказало сериозна спънка.


В последна сметка на амбициозния проект е бил комплициран край, без даже да са водени договаряния и той потъна в хаоса, настъпил след навлизането на автомобилната промишленост в пандемията от ковид. Сливането с други производители обаче е единственият вероятен вид за понижаване на разноските в рецесия като актуалната.
Алиансът Peugeot PSA се слива с концерна Fiat Chrysler, като договорката беше оповестена още преди експлоадирането на пандемията. През 2019 година Ford и Volkswagen също образуваха световен съюз, чиято съществена цел е икономисване на разноски.
В Япония към момента има 8 производителя, като четири от тях - Mazda, Subaru, Suzuki и Daihatsu, са обвързани с втория по величина производител в света Toyota посредством кръстосана замяна на акции. На собствен ред Nissan взе участие в съюз с френския Renault и по-малкия съперник Mitsubishi Motors, до момента в който само Honda към този момент е изцяло самостоятелна.
 Nissan се готви да напусне Европа Nissan се готви да напусне Европа
Японският производител Nissan e подготвен с нова тактика за развиване за идващите 3 години, оповестява организация Reuters. Плановете на компа...
Идеята за съчетание на Honda и Nissan е на съветници на премиера Шинцо Абе. Те са били обезпокоени, че положението на Nissan се е влошило доста след абсурда с ареста на някогашния изпълнителен шеф на компанията Карлос Гон през 2018 година. Нещо повече – съгласно тях Nissan е на път да се срине и да нанесе големи провали на японската стопанска система.
От Honda обаче са се оповестили против сходна концепция, като са показали връзката на Nissan с Renault, която няма по какъв начин да бъде преодоляна. Ръководството на Nissan също е било срещу, защото компанията се стреми да укрепи позициите си в алианса с французите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР