Правителството на Великобритания внесе изменения в специалния лиценз, който Челси

...
Правителството на Великобритания внесе изменения в специалния лиценз, който Челси
Коментари Харесай

Един от големите проблеми на Челси бе разрешен

Правителството на Англия внесе промени в специфичния лиценз, който Челси получи след глобите, наложени върху притежателя Роман Абрамович. Един от огромните проблеми на лондончани бе, че до момента замразяването на активите на руснака пречеше на клуба да продава билети. След измененията от през вчерашния ден Челси получи правото да продава пропуски за избрани мачове – гостуванията за шампионата, дуелите за купите и срещите на дамската групировка. Това значи, че клубът ще може да продава билети за семейството си от 1/4-финалите на Шампионската лига против Реал Мадрид, както и за полуфинала за ФА Къп против Кристъл Палас. Така отборът на Томас Тухел ще има поддръжката на своите последователи за едни от най-важните мачове през сезона. Феновете на тимовете, които гостуват на „ Стамфорд Бридж “ в срещите от шампионата също ще могат да си купуват билети, като приходите от тях ще отидат в Премиър лийг, след което ще бъдат дарени на благотворителни организации, подпомагащи бежанците от войната в Украйна. Самият клуб е помолил Премиър лийг за това.

Приходите от билетите за мачовете от ФА Къп и Шампионската лига още веднъж ще преминат през Премиър лийг, след което ще отидат към съответния уредник на надпреварата или към клуба, който е хазаин, а не към Челси, с цел да бъдат спазени актуалните наказания.

Челси обаче към момента не може да продава в допълнение билети за семействата си във Висшата лига, в които към този момент ще могат да участват единствено последователите на „ сините “, които имат сезонни билети, закупени преди началото на акцията.

Другият значим миг от вчерашните решения на държавното управление на Англия е, че клубът ще има достъп до фонд в размер на 30 милиона паунда. Те могат да бъдат преведени от компания майка Fordstam Ltd, която също е благосъстоятелност на Роман Абрамович. Клубът може да получава пари от този фонд, с цел да взема решение проблемите с ликвидността, пред които е изправен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР