Правителството на Великобритания стартира информационна кампания, чиято цел е възпиране

...
Правителството на Великобритания стартира информационна кампания, чиято цел е възпиране
Коментари Харесай

Великобритания стартира информационна кампания за възпиране на вълната от албански мигранти

Правителството на Англия започва осведомителна акция, чиято цел е въздържане на мигрантския поток към Острова през Ламанша, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. Посланието на самодейността е, че хората, които се насочат на сходно пътешестване, „ поемат риска да бъдат арестувани и отстранени “, добавя организацията.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1108
Министерството на вътрешните работи не даде информация за размера на средствата, нужни за финансирането на акцията, само че заяви, че посредством нея ще се „ обяснят заплахите “, на които се излагат мигрантите, пътуващи с дребни лодки през Ламанша. Кампанията ще стартира в Албания идната седмица, като през август 2022 година във „ Facebook “ и „ Инстаграм “ към този момент бяха пуснати известия на албански, които да убедят хората да не подхващат пътуването, отбелязва ДПА.

През миналата година броят на мигрантите, прекосили Ламанша, доближи рекордно високи равнища, а от началото на тази година повече от 6000 души са подхванали пътуването през протока, напомня организацията. Според вътрешното министерство на Англия Албания е „ безвредна и благоденстваща страна “ и доста от нейните жители „ минават през голям брой страни напът към Англия “, където при идването си акцентират неправдоподобни аргументи за търсене на леговище.

От началото на тази година до месец март във Англия са получени най-вече молби за леговище от албански жители, 13 714, като 9487 от албанските мигранти са пристигнали с лодки през Ламанша, показва ДПА. „ Организираната престъпност, обвързвана с мигрантите, е проблем от международен мащаб, който изисква търсене на решения на интернационално равнище по целия път, който мигрантите изминават от началото до края. Това включва самодейна работа в изходната точка, преди хората да тръгнат на рискови и ненужни пътувания “, сподели министърът по миграцията Робърт Дженрик. 

„ Решени сме да спрем лодките, а акцията, която започва в Албания тази седмица, е единствено част от работата на министерството на вътрешните работи по въпроса с развенчаване на митовете за незаконното пътешестване до Обединеното кралство, разяснение какви в действителност са тези пътувания и справяне с лъжите, популяризирани от недобронамерени трафиканти на хора, които печелят от тази подла търговия. "

Според Закона за незаконната миграция, чужденците, търсещи леговище във Англия, които са пристигнали в страната по противозаконен метод, ще бъдат депортирани в родината им или в трети страни, като да вземем за пример Руанда. Освен това министрите се надяват, че посредством този закон ще бъдат понижени всекидневните разноски, възлизащи на 5,5 милиона английски лири, за настаняване на мигрантите, пристигнали в страната.

Законът, който сега се преглежда от Камарата на лордовете, не е признат задушевно от критици, измежду които е и архиепископът на Кентърбъри. Според тях законът е както неупотребим, по този начин и „ морално недопустим “, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР