Правителството на Унгария предлага законодателство, което ще забрани осиновяването на

...
Правителството на Унгария предлага законодателство, което ще забрани осиновяването на
Коментари Харесай

Унгария забранява осиновяването на деца от еднополови двойки |

Правителството на Унгария предлага законодателство, което ще забрани осиновяването на деца от еднополови двойки, съобщи Ройтерс. 

Правителството на Виктор Орбан изиска също и конституционно изменение, според което функциите на родителите да се дефинират по отношение на християнските разбирания за семейство.

Групите, защитаващи човешките права, нарекоха това офанзива против ЛГБТ- общността, защото заради пандемията от COVID-19, те не могат да излязат на митинг. 

Законопроектите бяха импортирани в Народното събрание нощес, преди през днешния ден да влязат в действие новите по-строги ограничения за битката с ковид.

Правителството, което ускорява своята изразителност против ЛГБТ- обществото, съобщи, че новият закон ще подсигурява повече права на децата при тяхното осиновяване. 

Според законопроекта единствено имащите брак двойки могат да осиновяват деца, а сами хора могат да осиновяват само със специфичното позволение на министъра, отговарящ за фамилните въпроси.

В Унгария еднополовите бракове не са разрешени.

Правозащитните групи обявиха, че законодателството на процедура не разрешава осиновяването на деца от хомосексуалисти, което в този момент е допустимо, в случай че един от сътрудниците кандидатства независимо за наставничество. 

" Моментът не е инцидентен - предложенията, които съществено лимитират законните права и опонират на главните интернационалните и европейски права на индивида са подадени в миг, когато митингите не са разрешени ", обявиха от ЛГБТ- общността.

През май Унгария забрани смяната на пола в персоналните документи, а също по този начин оспори и детските книжки, изобразяващи ЛГБТ-общността положително.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР