Правителството на Украйна е изправено пред перспективата да забави изплащането

...
Правителството на Украйна е изправено пред перспективата да забави изплащането
Коментари Харесай

На Украйна ще й се наложи да забави заплати и пенсии, ако не получи чужда помощ

Правителството на Украйна е изправено пред вероятността да забави изплащането на пенсиите и заплатите на държавните чиновници, в случай че основната западна финансова помощ не бъде утвърдена скоро, сподели вицепремиерът Юлия Свириденко пред в. „ Файненшъл таймс ", представен през днешния ден от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция. 

След началото на съветското настъпление през февруари 2022 година Киев насочва всичките си доходи към защитата и разчита на непозната поддръжка, с цел да покрие всичко – от пенсии до обществени заплащания.

Ключови финансови пакети, в това число 50 милиарда евро (55,54 милиарда долара) от Европейския съюз, са блокирани в Брюксел и Вашингтон. „ Подкрепата на сътрудниците е извънредно значима ", сподели Свириденко пред вестника. „ И тя ни би трябвало незабавно ".

Вицепремиерката разясни, че забавянето на заплащанията може да засегне 500 000 държавни чиновници, 1,4 милиона учители и 10 милиона пенсионери.

Властите в Киев се надяват на неотложно инжектиране от чужбина на 18,5 милиарда евро и повече от 8 милиарда $, с цел да се помогнете за идващото покриване на годишния бюджетен недостиг от 43 милиарда $.

Свириденко сподели за „ Файненшъл таймс ", че се надява финансирането от Европейски Съюз да бъде утвърдено през февруари и получено през март 2024 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР