Правителството на Украйна е информирало Белия дом, че президентът Володимир

...
Правителството на Украйна е информирало Белия дом, че президентът Володимир
Коментари Харесай

The Washington Post: Киев информира САЩ за уволнението на Залужни

Правителството на Украйна е уведомило Белия дом, че президентът Володимир Зеленски е решил да уволни главнокомандващия на въоръжените сили  военачалник Валери Залужни.

Това съобщава The Washington Post, като цитира свои източници. 

Изданието разяснява, че това би било най-значимата кадрова рокада от началото на войната. 

Служители на Белия дом нито са подкрепили, нито са възразили против решението , защото това е избор на президента.

Зеленски може да избере да отсрочи действието по решението за неопределен срок, само че това наподобява малко евентуално. 
 Си Ен Ен: Залужни ще бъде уволнен до края на седмицата
Си Ен Ен: Залужни ще бъде уволнен до края на седмицата

Продължават спекулациите по тематиката

Припомняме, че ориста на  

Американската телевизионна компания Си Ен Ен ден по-рано се трансформира в следващата западна медия, която споделя за обстановката с вероятното освобождение от служба на главнокомандващия. 

Подобно на други източници, CNN твърди, че в понеделник Зеленски е провел среща със Залужни, на която е декларирал, че решението за уволнението му към този момент е взето, само че съответният декрет към момента не е подписан.

Един от събеседниците на Си Ен Ен обаче сподели пред телевизионната компания , че чака подобен декрет да се появи преди края на тази седмица.

По-рано доста публицисти, в това число че украинският президент Володимир Зеленски има намерение да изиска оставката му.
 Сирски отказал предложение да размени Залужни отпред на украинската войска
Сирски отказал предложение да размени Залужни отпред на украинската войска

Смяната на Залужни би била огромно разтърсване за въоръжените сили

Като вероятни претенденти за нов главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна Си Ен Ен показва началника на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов и командващия Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна, Александър Сирски.

Във вторник кореспондентите на Си Ен Ен са попитали Буданов за вероятно предопределение, само че той сподели, че при сходно развиване на събитията е малко евентуално да беседва с американската телевизионна компания.

" В положение на война сме и всички страни употребяват всички налични способи, в това число осведомителна война ", сподели Буданов.
 The Economist: Слуховете към Залужни идват в сериозен миг за Украйна
The Economist: Слуховете към Залужни идват в сериозен миг за Украйна

Уволнен ли е генералът, или става въпрос за рокади по върха в украинската войска, се питат втори ден украински и непознати издания

" Президентът не има вяра, че сред 18 и 27 години е желателна или оправдана в този миг ", сподели човек, непосредствен до Зеленски.

По време на срещата Зеленски сподели на Залужни, че е уволнен , сподели почитан украински чиновник.

В понеделник представителят на Зеленски, Сергей Никифоров, отхвърли, че президентът е уволнил Залужни, само че от този момент не е дал отговор на претенции за коментар.

В четвъртък , в която твърди, че украинското държавно управление не е съумяло да активизира задоволителен брой войски и прикани за надграждане на високотехнологичните военни качества на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР