Правителството на Турция е решено да отгледа поколения, които познават

...
Правителството на Турция е решено да отгледа поколения, които познават
Коментари Харесай

Ердоган: Отново ще напълним джамиите с млади хора

Правителството на Турция " е решено да отгледа генерации, които познават своята вяра, история и просвета. Това не е единствено работа на управляващите, тя би трябвало да бъде свършена взаимно с майките и бащите ". Това съобщи в петък президентът Реджеп Тайип Ердоган при откриването на джамията " Йълдъз Хамидие " в Истанбул след 4-годишна реституция.

" Ще продължим да работим интензивно за отглиждане на генерации, които знаят кои са, от кое място идват, къде са и накъде отиват. Може да има пропуски в това, само че имам вяра, че скоро ще ги преодолеем и че същността на вярващите е солидна ", цитира думите му в. " Хюриет ".

 Ердоган: Отново ще напълним джамиите с младежи
© Reuters

" Резултати ще стартираме да получаваме тогава, когато забележим джамиите си цялостни с младежи. Непрестанно ще работим да подобрим нашата физическа и духовна инфраструктура. Длъжни сме да реализираме това освен пред себе си, само че и пред братята и сестрите ни, обърнали взора и сърцата си към нас. "

Президентът сподели още пред събралите се, че метежниците от опита за прелом предишното лято съзнателно нападали джамии, " с цел да прекратят апелите на имамите ". Той даде за образец, че във въздушните бомбардировки от 15 юли 2016г били разрушени дребните храмове в Командването на спецчастите в Анкара и в президентския комплекс в Бештепе, а в Истанбул било стреляно по мюезините.

 Ердоган: Отново ще напълним джамиите с младежи
© Reuters

В нощта на метежа, когато бяха овладени множеството малките екрани, управляващите приканиха измежду нощ от джамиите да стартира привикване на хората на улиците за отбрана на републиката.

Джамията до двореца Йълдъз в квартал Бешикташ е поръчана от султан Абдулхамид II и е издигната в интервала 1884-1886 година

 Ердоган: Отново ще напълним джамиите с младежи
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР