Правителството на Тайланд ще раздаде един милион безплатни растения канабис

...
Правителството на Тайланд ще раздаде един милион безплатни растения канабис
Коментари Харесай

Тайланд дава на домакинствата 1 милион растения канабис - за чайове и супи |

Правителството на Тайланд ще раздаде един милион безвъзмездни растения канабис на семействата в цялата страна през юни, с цел да означи новото предписание, което разрешава на хората да отглеждат канабис вкъщи, съобщи министърът на опазването на здравето, цитиран от Си Ен Ен.

Министър Анутин Чарнвиракул разгласи този ход в обява във Фейсбук, като съобщи, че растенията могат да се отглеждат като " домашни култури ".

Новото предписание в сила от 9 юни ще разреши на хората да отглеждат растения канабис у дома, откакто уведомят локалните управляващи, само че растенията ще би трябвало да са от медицински вид и да се употребяват извънредно за медицински цели. Канабисът не може да се употребява за търговски цели без спомагателни лицензи.

В район, прочут с тежките си санкции по отношение на противозаконните опиати, през 2018 година Тайланд стана първата страна в Югоизточна Азия, която легализира канабиса за медицински проучвания и приложимост.

Кралството също по този начин разхлаби локалните закони за канабиса. Миналата година тайландските компании за питиета и козметика побързаха да пуснат на пазара артикули с коноп и CBD - съединяване, което не предизвиква замайване у потребителите - откакто използването им беше утвърдена за потребителски артикули.

Анутин означи, че тайландските компании, регистрирани за тази цел, могат да продават артикули от канабис, които съдържат по-малко от 0,2 тетрахидроканабинол или THC - частта от растението, която трансформира канабиса в дрога.

" Това ще даде опция на хората и държавното управление да генерират повече от 10 милиарда бата годишно доходи от марихуана и коноп ", написа Анутин.

Кити Чопака, предприемач от Банкок, съобщи пред CNN, че законът има за цел да позволи хората да употребяват растението в лечебни чайове или супи: " Все още ще се смята за закононарушение, в случай че нямате законна рецепта, и би трябвало да сте пациент с някакво заболяване, с цел да работи това. Едва тогава ще можете да отглеждате канабис вкъщи и да го употребявате както пожелаете. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР