Правителството на талибаните в Афганистан обяви, че ще превърне част

...
Правителството на талибаните в Афганистан обяви, че ще превърне част
Коментари Харесай

Талибаните ще превръщат стари военни бази в... икономически зони

Правителството на талибаните в Афганистан разгласи, че ще трансформира част от изоставените задгранични военни бази в страната в стопански зони за разнообразни бизнеси, оповестява Би Би Си.

" Беше решено, че Министерството на индустрията и търговията би трябвало последователно да поеме надзор над оставащите военни бази на задгранични сили за да ги трансформира в специфични стопански зони ", разгласи вицепремиерът Молла Абдул Гани Барадар.
 Талибаните заплащат на служащите от публичния бранш на Афганистан с пшеница
Талибаните заплащат на служащите от публичния бранш на Афганистан с пшеница

Режимът в страната няма пари и стартира с модела „ храна за работа “, до момента в който гладът обгръща Афганистан

Първите такива обекти ще са в столицата Кабул и северната провинция Балкх.

След повече от 40 години непрестанни войни, Афганистан е в тежка икономическа и филантропична обстановката. Тя не се промени и откакто талибаните смъкнаха светското държавно управление на страната през август 2021 година Голяма част от задграничната помощ беше спряна със наказания против режима на ислямистите, задграничните активи на централната банка пък бяха замразени.
 Банковата система на Афганистан е пред срив
Банковата система на Афганистан е пред срив

За това предизвестиха от Организация на обединените нации

Афганистан има огромни залежи на природен газ, мед и редки метали, само че те все още не могат да бъдат създадени поради неналичието на сигурност. По-рано през тази година талибаните оповестиха, че възнамеряват да подпишат контракт с китайска компания за възможен нефтодобив в северната част на страната.

Пекин публично не признава новата власт в Кабул, само че има съществени стопански ползи в района посредством самодейността " Един пояс, веднъж ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР