Правителството на Словакия реши да изпрати изтребители МиГ-29 на Украйна,

...
Правителството на Словакия реши да изпрати изтребители МиГ-29 на Украйна,
Коментари Харесай

След Полша и Словакия изпраща изтребители МиГ-29 на Украйна 


Правителството на Словакия реши да изпрати изтребители МиГ-29 на Украйна, заяви в петък министър-председателят Едуард Хегер, представен от Ройтерс.

Това става единствено ден, откакто Полша стана, която реши да подкрепи украинската опозиция против съветската експанзия с изпращането на бойни самолети.

Варшава възнамерява да изпрати 4 изтребителя МиГ-29 на Киев. Братислава пък разполага с общо 11 такива машини, които бяха извадени от приложимост през предишното лято.

Решението на словашкото държавно управление планува на Украйна да бъдат изпратени единствено самолетите, които са в редовност, а останалите да бъдат употребявани за аварийни елементи. Страната ще даде и част от своите системи за противовъздушна защита " 2К12 Куб ", съобщи Хегер.

Съюзници в НАТО от някогашния комунистически лагер, като Полша и Словакия, са изключително дейни поддръжници на Киев след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари предходната година, отбелязва Ройтерс.

Западните страни, които дават оръжия на Украйна, към този момент се въздържат от изпращане на изтребители на украинската опозиция.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР