Правителството на Словакия на извънредно заседание, проведено вчера вечерта, реши

...
Правителството на Словакия на извънредно заседание, проведено вчера вечерта, реши
Коментари Харесай

Опасност пред Словакия - може да затвори границите си заради коронавируса

Правителството на Словакия на изключително съвещание, извършено през вчерашния ден вечерта, реши да задължи жителите на републиката да носят респираторни маски в обществени пространства и по този начин да се осигури повишена степен на отбрана против коронавирусна зараза , в съпоставяне с медицински. Властите постановат и полицейски час в страната от 3-ти март, осведоми ТАСС. ще стартира да работи на цялата словашка територия от 20:00 ч. до 01:00 ч. локално време. Властите ще забранят на жителите да напущат домовете си от 05:00 ч. до 20:00 ч. без уважителни аргументи, които включват пътувания до работа, вървене по лекари или закупуване на храна и други артикули от първа нужда . В този случай жителите би трябвало да имат при себе си документи: да вземем за пример удостоверения от работодатели или, при положение на пътешестване до магазините, които са най-близо до домовете им, персонални карти, указващи местоживеенето.
Свободно придвижване из страната е позволено единствено от 01:00 ч. до 05:00 ч. В Словакия носенето на респираторни маски от 8-ми март ще стане наложително в магазините и при пътешестване с публичен превоз . От 15-ти март тази мярка за санитарна и епидемиологична сигурност ще бъде в действие във всички публични пространства. Изключение е направено за деца. Те могат да продължат да употребяват медицински маски. Като взе поради нуждата от разходки навън за здраве, държавното управление разреши на словаците да ги вършат единствено в административните граници на района на престояване. Членовете на едно и също семейство, живеещи дружно, могат да вървят дружно.  В републиката остават отворени аптеките и магазините, продаващи хранителни артикули и артикули от първа нужда. В делничните дни от 09:00 ч. до 11:00 ч. локално време единствено жители над 65 година и хора с увреждания могат да вършат покупки.
 Вечерен час във Вашингтон и окръг Колумбия до момента в който не изтече мандатът на Тръмп Вечерен час във Вашингтон и окръг Колумбия до момента в който не изтече мандатът на Тръмп
Окръг Колумбия реши да удължи заповедта за изключително състояние и вечерен час за период от две седмици, съобщи NBC. Това действително представ...
Правителството вкара тези ограничавания по отношение на сложната епидемиологична обстановка в Словакия, на територията на която се популяризират нови разновидности на ковид. Броят на инфектираните хора се усилва и смъртността от COVID-19 нараства. Контролът върху спазването на ограничаващи ограничения е поверен на полицията. Междувременно, съгласно телевизионния канал ТАЗ, в случай че наложените ограничавания не доведат до възстановяване на епидемиологичната обстановка, държавното управление има намерение да разгласи най-строгата карантина в страната. Възможно е да се спрат индустриалните предприятия и изцяло да се затворят границите на Словакия .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР