Правителството на Швейцария прие снощи програма, предвиждаща редица мерки за

...
Правителството на Швейцария прие снощи програма, предвиждаща редица мерки за
Коментари Харесай

Швейцария разработи стратегия срещу високите цени

Правителството на Швейцария одобри нощес стратегия, предвиждаща редица ограничения за битка със скъпотията. С цел да се намалят цените на потребителските артикули и артикули, които са доста по-скъпо, в сравнение с в страните от Евросъюза, то реши да анулира вносните мита на редица промишлени артикули и някои типове селскостопанска продукция, заяви ТАСС.

Федералният съюз (правителството) заяви на уеб страницата си, че разлика сред Швейцария и Европейски Съюз в цените (60 на сто) се следи най-много при селскостопанската продукция.За да бъде стопена тази разлика, държавното управление е упълномощило на министерството на стопанската система, образованието и проучванията да понижи вносните мита на артикули, които са създадени в чужбина, като банани и други екзотични плодове. Отбелязва се също, че анулацията на митата ще се отрази удобно на потребителите.

Пряката полза от тези ограничения се прави оценка на 900 милиона франка и тя ще бъде за предприятията и частните консуматори в Швейцария.

Правителството акцентира, че задачата му е същата като на основателите на референдум на тематика " Не на острова на скъпотията - за обективни цени ". Правителство ще разгласи формалната си позиция по тази самодейност през 2018 година в сходство със законодателството.

В държавната канцелария в Берн на 12 декември бе предадена подписка, подкрепена от 107 908 швейцарски жители за референдум срещу скъпотията.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР