Правителството на Северозападните територии на Канада обяви извънредно положение поради

...
Правителството на Северозападните територии на Канада обяви извънредно положение поради
Коментари Харесай

Канадските Северозападни територии обявиха извънредно положение поради горските пожари

Правителството на Северозападните територии на Канада разгласи изключително състояние заради горските пожари, които предизвикаха огромни разрушения в един далечен район, а съставляват и опасност за столицата на територията Йелоунайф, съобщи Ройтерс.

Решението дава на управляващите спомагателни пълномощия за дейности в отговор на стихията, а и акцентира невижданите вреди, нанесени от огъня до момента през годината в страната, отбелязва организацията.

" Това разрешава (на правителството) да се снабди и да вкара в приложимост нужните запаси, които да подкрепят ръководството на невиждания сезон на горските пожари, с цел да бъдат предпазени здравето и сигурността на жителите на Северозападните територии ", се споделя в изказването на локалното държавно управление, написа Българска телеграфна агенция.

Правителството на Канада утвърди оказването на подпомагане от страна на страната в битката с горските пожари и активизира армейски елементи за потушаването на огъня в района.

" Работим в тясно съдействие с държавното управление на Северозападните територии, с цел да подсигуряваме на общините нужната помощ ", съобщи министърът на готовността при изключителни обстановки Харджит Седжън. Управата на самия Йелоунайф разгласи изключително състояние на локално равнище. Мярката е превантивна, без да се пристъпва към евакуация, оповестиха районните управляващи. 

" Гражданите би трябвало да запазят успокоение и да бъдат готови, ако обстановката се промени ", сподели кметицата на Йелоунайф Ребека Олти.

Над 130 000 квадратни километра са опустошени от пожарите до момента, рекордно доста по това време на летния сезон, а близо 168 000 души са били принудени да се изтеглят все още. Горските пожари в Северозападните територии са към този момент 265, доста над междинната численост за последните 10 години - 185.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР