Правителството на Северна Македония взе решение да ограничи износа на

...
Правителството на Северна Македония взе решение да ограничи износа на
Коментари Харесай

РСМ ограничи временно износа на някои зърнени култури, брашно, слънчоглед и олио

Правителството на Северна Македония взе решение да ограничи износа на пшеница и ечемик, царевица, пшенично и ечемично брашно, слънчоглед и олио в идващите 10 дни като защитна мярка за отбягване на спекулативни дейности на търговци и производители и за отбрана на жителите, локалното произвеждане и вътрешния пазар, заяви на конференция министърът на стопанската система Крешник Бектеши.

Решението е краткотрайно, изготвя се динамичен проект.

„ В страната количествата пшеница и царевица в мелниците са задоволителни, без да се брои стоковия запас, за покриване на вътрешни потребности. В страната има над 50 000 тона ресурси от пшеница, над 10 000 тона царевица и над 8 000 тона ечемик, което се дължи на растежа на произвеждане на пшеница от 195 хиляди тона през 2017 година и 253 хиляди тона през 2021 година

При нужда страната е подготвена да попълни стоковите запаси, само че към този момент това не е нужно. Преди два дни беше утвърден пакет от 26 антикризисни ограничения, този пакет е индикатор за тактиката за отбрана на стандарта за живот на жителите ”, сподели Бектеши.

Измененията на законите за Данък добавена стойност и акцизите са импортирани в Народното събрание и се чака да бъдат гласувани през днешния ден, с цел да могат част от ограниченията да влязат в действие. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР