Правителството на САЩ притежава около 200,000 Биткойн (BTC) токена, което

...
Правителството на САЩ притежава около 200,000 Биткойн (BTC) токена, което
Коментари Харесай

Колко Биткойн държи американското правителство и защо

Правителството на Съединени американски щати има към 200,000 Биткойн (BTC) токена, което го прави главен състезател в обширния свят на криптовалутите.

Тези токени са иззети от кибер нарушители и даркнет пазари и се съхраняват в сигурни офлайн складове, следени от организации като Министерството на правораздаването и данъчната работа.

Това, което държавното управление прави с тези Биткойн токени, е обект на интерес от страна на търговците, защото всяка продажба може да има обилни последствия за пазара на цифрови активи, оценен на над $1 трилион. Съединени американски щати са внимателни при конвертирането на своите BTC в долари, като нито ги държат за неопределен срок, нито чакат астрономически скокове на цените. Вместо това този запас е резултат от правния развой, а не от целенасочена капиталова тактика.

Неотдавнашните конфискации прибавиха над 200,000 BTC към притежанията на държавното управление, даже след продажбата на към 20,000. Това значи стойност от над $5 милиарда. Реалната обща стойност на запасите евентуално е доста по-голяма. Юридическият развой – от конфискацията до ликвидацията – може да продължи с години и от време на време държавното управление се възползва от повишаването на криптовалутата през това време.

Например през 2016 година, когато Bitfinex беше хакната, Биткойн струваше към $600. До момента, в който хакерите бяха задържани през 2022 година, а държавното управление конфискува към 95,000 BTC, цената се беше покачила до $44,0.

Когато държавна организация конфискува криптовалута, тя не я има незабавно. Едва откакто съдът издаде дефинитивна заповед за конфискация, държавното управление придобива собствеността и трансферира токените на Маршалската работа на Съединени американски щати, която дава отговор за ликвидирането на иззетите активи.

Процесът се е развил с течение на времето. Първоначално организацията организираше търгове за директна продажба на криптовалути. През януари 2021 година обаче те започнаха да унищожават част от запасите на крипто тържища, възприемайки по-предпазлив метод, с цел да предотвратят неподходящо влияние върху пазара. През март същата година държавното управление продаде 9,861 BTC посредством Coinbase, като Маршалската работа удостовери продажбата. От Coinbase отхвърлиха коментар.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР