Правителството на САЩ планира да спре до 2035 г. купуването

...
Правителството на САЩ планира да спре до 2035 г. купуването
Коментари Харесай

Правителството на САЩ ще спре до 2035 г. да купува автомобили с двигатели с вътрешно горене

Правителството на Съединени американски щати възнамерява да спре до 2035 година пазаруването на коли с мотори с вътрешно горене, с цел да понижи въглеродните излъчвания и да насърчи използването на електрически коли. Това се показва в декрет, подписан през вчерашния ден от президента Джо Байдън, съобщи Ройтерс.

Правителството има над 650 000 автомобила и купува по към 50 000 годишно. Според проекта до 2027 година всички леки коли на държавното управление би трябвало да са с нулеви излъчвания.
Целта е до 2030 година държавното управление да понижи излъчванията си с 65 %. То ще се стреми да получава електричество единствено от невъглеродни и незамърсяващи източници към 2030 година и да има нулеви чисти излъчвания към 2050 година, осведоми Българска телеграфна агенция.

В указа се споделя, че държавното управление на Съединени американски щати, "най-големият земевладелец, консуматор на сила и шеф в страната ", може да трансформира метода, "по който строим, купуваме и управляваме електричеството, колите, постройките и другите интервенции, тъй че те да са чисти и устойчиви ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР