Правителството на САЩ обяви търг за продажба на Биткойн (BTC)

...
Правителството на САЩ обяви търг за продажба на Биткойн (BTC)
Коментари Харесай

Правителството на САЩ иска да продаде $130 милиона в Биткойн

Правителството на Съединени американски щати разгласи търг за продажба на Биткойн (BTC) токени на стойност $130 милиона, иззети преди този момент по отношение на дарк уеб пазара Silk Road.

Правителството съобщи желанието си да продаде на две партиди Биткойн токени според напътствията на основния прокурор на Съединени американски щати. Очаква се това да включва продажбата на 2,874.9 BTC на стойност $129 милиона и 58.7 BTC на стойност $3.3 милиона.

Според известието заинтригуваните страни (с изключение на обвиняемите) разполагат с 60-дневен период, считано от 10 януари, с цел да предявят интерес към иззетото имущество посредством спомагателна петиция.

Освен това в известието се позволяват петиции за опрощаване или намаляване, които могат да доведат до освобождение на част или на всички иззети BTC от конфискация.

Въпросните токени в началото са принадлежали на две лица. Първата партида е иззета от Райън Фарас, гражданин на Мериленд, наказан дружно с татко си за интрига за пране на пари, обвързвана с онлайн продажбата на Ксанакс в даркнет.

Втората партида е конфискувана от Шон Бриджис, някогашен специфичен сътрудник на Тайните служби на Съединени американски щати, взел участие в следствията на Silk Road, който е откраднал BTC токени, добити преди този момент от държавното управление на Съединени американски щати.

Важно е да се означи, че тези средства съставляват единствено дребна част от общите конфискации , свързани с Silk Road, осъществени от държавното управление на Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР