Правителството на САЩ иска да попречи на China Mobile да

...
Правителството на САЩ иска да попречи на China Mobile да
Коментари Харесай

Тръмп реже достъпа на най-големия китайски телеком до САЩ

Правителството на Съединени американски щати желае да попречи на China Mobile да предлага услуги на американския телекомуникационен пазар, защото счита китайската държавна компания за риск за националната сигурност на Съединени американски щати, оповестява Reuters.

Федералната комисия по връзките (ФКК) би трябвало да откаже заявката на China Mobile за 2011 година да предлага телекомуникационни услуги сред Щатите и други страни, съобщи Националната телекомуникационна и осведомителна администрация - държавната организация, отговаряща за телекомуникациите.

 Американските служби: Не използвайте смарт телефони Huawei
Американските служби: Не използвайте смарт телефони Huawei

Заради терзания за националната сигурност

" След сериозна ангажираност с China Mobile, опасенията за нараснал риск за американските правозащитни ползи и такива, свързани с националната сигурност не можаха да бъдат решени ", се споделя в изказването.

Препоръката на държавната организация значително е обвързвана " с китайската разследваща активност и стопански шпионаж, ориентирани към Съединени американски щати, дружно с размера на China Mobile и техническите и финансови запаси ".

 Основната цел на китайската ZTE е да шпионира други страни
Основната цел на китайската ZTE е да шпионира други страни

За да реализира задачата си, тя е подкупвала висши държавни чиновници, демонстрират правосъдни документи

Според организацията телекомуникационната компанията е " обект на употреба, въздействие и надзор от страна на китайското държавно управление ", а нейното предпочитание за работа в Съединени американски щати съставлява " обилни и неприемливи опасности за националната сигурност ".

China Mobile - най-големият телекомуникационен оператор в света с 899 млн. клиенти, към този момент отхвърля коментар. Акциите му паднаха с 2.6% при започване на търговията във вторник до най-ниското си равнище от повече от 4 години.

 Съединени американски щати забрани телефоните на Huawei и ZTE във военните си бази по света
Съединени американски щати забрани телефоните на Huawei и ZTE във военните си бази по света

Пентагонът разгласи китайските компании за опасност за американската сигурност

Ходът на администрацията на Тръмп против China Mobile идва на фона на възходящите търговски разногласия сред Вашингтон и Пекин.

Съединени американски щати би трябвало да наложи цени на стойност 34 милиарда $ за китайски артикули на 6 юли, на които се чака Пекин да отговори със свои мита.

 Съединени американски щати отряза китайската ZTE Corp. от американски технологии за 7 години
Съединени американски щати нанесе тежък удар на китайски софтуерен колос

Санкцията ще саботира целия бизнес на компанията и упоритостите й да развива 5G

Вторият максимален производител на телекомуникационно съоръжение в Китай - ZTE беше заставен да приключи огромните си интервенции през април, откакто Вашингтон му наложи възбрана да купува елементи и технологии от американски компании. Китайската компания е в развой на унищожаване на възбраната и смени управлението си предходната седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР