Правителството на САЩ е уведомило руски официални лица, че популярната

...
Правителството на САЩ е уведомило руски официални лица, че популярната
Коментари Харесай

САЩ са уведомили Русия за готвен терористичен акт две седмици преди кървавото нападение

Правителството на Съединени американски щати е уведомило съветски публични лица, че известната концертна зала “Крокус сити хол ” е евентуална цел, настояват осведомени американски чиновници, представени от в. “Вашингтон пост ”. Предупреждението е направено повече от две седмици преди терористите да извършат кървавото нахлуване в Подмосковието,

Определянето от страна на Съединени американски щати на концертната зала “Крокус сити хол ” като евентуална цел – нещо, което не бе съобщавано до момента – повдига нови въпроси за това за какво съветските управляващи не са подхванали по-строги превантивни ограничения на мястото, където въоръжени терористи убиха над 140 души. Клон на “Ислямска страна ” пое отговорност за нападението, което е най-смъртоносното в Русия от 20 години насам. Представители на Съединени американски щати обществено обявиха, че групировката, известна като “Ислямска държава-Хорасан ”, “носи цялата отговорност ”, само че съветският президент Владимир Путин се опита да хвърли виновността върху Украйна.

Нападението още повече накърни имиджа на мощ и сигурност, който съветският водач се пробва да внуши, и разкри съществени недостатъци в националния уред за сигурност, който е обхванат от траялата повече от две години война в Украйна, написа американското издание. Според анализатори и наблюдаващи на съветската политика съветските спецслужби са по-загрижени да заглушат политическото инакомисилие и опозицията против президента, в сравнение с да предотвратят терористични заприказва, отбелязва “Вашингтон пост ”.

Самият съветски водач обществено отхвърли предизвестията на Съединени американски щати единствено три дни преди офанзивата на 22 март, като ги назова “откровен шантаж ” и опити за “сплашване и дестабилизиране на нашето общество ”, показва вестникът.

Говорителят на Кремъл не отговори на питане на “Вашингтон пост ” по отношение на изнесената информация за предизвестието за “Крокус сити хол ”. Вчера обаче ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин съобщи пред публицисти в Москва, представен от държавната осведомителна организация “Интерфакс ”, че информацията, която Съединени американски щати са споделили, била “твърде обща и не ни е разрешила да идентифицираме изцяло тези, които са направили това извънредно закононарушение ”.

Наришкин уточни, че в отговор на приемането на американската разследваща информация Русия е “предприела подобаващи ограничения за попречване ” на нападението, показва “Вашингтон пост ”. 

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова през днешния ден осведомителна провокация, обявата на “Вашингтон пост ”, че Съединени американски щати са предупредили Русия за допустимо терористично нахлуване в зала “Крокус сити хол ”, съобщи ТАСС.

“Вече толкоз сме привикнали с американските осведомителни провокации и с отхвърли им от личните им изказвания, че желая да ви помоля да получите от американската страна в действителност материал по тази тематика. С други думи по кое време и на кого са предавали тази информация ”, сподели на конференция говорителката.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР