Правителството на Руската федерация възнамерява да покани представители на радикалното

...
Правителството на Руската федерация възнамерява да покани представители на радикалното
Коментари Харесай

Русия ще кани талибаните на преговори за бъдещето на Афганистан

Правителството на Руската федерация има намерение да предложения представители на радикалното ислямистко придвижване " Талибан " на договаряния за бъдещето на Афганистан, съобщи БГНЕС.
Според специфичния делегат на съветския президент Владимир Путин за Афганистан Замир Кабулов, талибаните ще бъдат поканени на диалози в границите на така наречен " Московски формат ", които ще се проведат в края на лятото.
" За да има въобще някакъв позитивен резултат от следващата среща в границите на този формат, талибаните би трябвало да стартират разговор с афганистанското държавно управление или с по-широк набор от афганистанския политически набор ", съобщи Кабулов.
Според него, основният проблем се корени във обстоятелството, че талибаните възприемат актуалната власт в Кабул като " нелегално марионетно държавно управление, наложено от американците. Те не желаят да беседват с него, а желаят да договарят непосредствено с американците ".
Високопоставеният посланик акцентира, че главната цел на " Московския формат " е да спомогне за започването на разговор сред афганистанските управляващи и талибаните. " Ако не поканим талибаните, сходен разговор няма по какъв начин да се състои. Надяваме се те да одобряват тази покана ".
В така наречен " Московски формат " вземат участие представители на Афганистан, Индия, Казахстан, Киргизия, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан, Туркмения и Узбекистан. Последният кръг договаряния се състоя през април 2017 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР