Правителството на Русия внесе в Държавната дума проект, с който

...
Правителството на Русия внесе в Държавната дума проект, с който
Коментари Харесай

Русия гони британските рибари от Баренцово море

Правителството на Русия внесе в Държавната дума план, с който денонсира съглашението с Англия за лов на риба в Баренцово море. Документът е оповестен в електронната база данни на Народното събрание.

Проектът е едностранен и планува денонсиране на Споразумението сред държавното управление на Съюза на руските социалистически републики и държавното управление на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия за риболова, което е подписано в Москва на 25 май 1956 година

Както се показва в обяснителната записка, съглашението е " най-вече едностранно и няма сходни или съизмерими изгоди за Руската федерация ".

Отбелязва се също, че решението е отговор на решението на Обединеното кралство от 15 март 2022 година да приключи режима на най-облагодетелствана нация в двустранната търговия във връзка с Руската федерация.

Денонсирането на документа " няма да аргументи съществени външнополитически и стопански последствия за Русия федерация, показва ТАСС.

Споразумението от май 1956 година дава право на английските риболовци да ловят риба във водите на Баренцово море по крайбрежието на Колския полуостров , по продължение на континента източно от нос Канин нос, както и по крайбрежието на остров Колгуев.
 Русия и Япония не могат да се схванат за риболова към Курилските острови
Русия и Япония не могат да се схванат за риболова към Курилските острови

Под сериозен въпрос остава и началото на сезона за улов на октоподи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР