Правителството на Република Южна Африка сключва спонсорска сделка с клуба

...
Правителството на Република Южна Африка сключва спонсорска сделка с клуба
Коментари Харесай

Министерството на туризма на Южна Африка става спонсор на Тотнъм

Правителството на Република Южна Африка подписва спонсорска договорка с клуба от Висшата лига Тотнъм, следвайки стъпките на Обединените арабски емирства, Руанда, Малта и други, които са употребявали най-популярното състезание в света, с цел да популяризират своите страни като туристически дестинации.

Министерството на туризма на Южна Африка съобщи през днешния ден, че се стреми да подпише меморандум с Тотнъм, като клубът да подкрепи институцията, която се занимава с туристическата промишленост в страната и управлява този вид бизнес.

Според някои медии в африканската страна договорката ще бъде на стойност от 52 милиона американски $ за период от три сезона, като започва от идната акция 2023/2024. Южноафриканците получават правото да брандират с логото на SA Tourism върху екипите на " шпорите ", само че и други неща. Министерството на туризма не даде повече детайлности за договорката, само че е ясно, че с цел да се стигне до официализиране на договора, държавното управление на страната би трябвало да го утвърди и да го презентира.

Големият противник на Тотнъм от Северен Лондон – клубът Арсенал, има логото " Visit Rwanda " на ръкава на фланелките си. Докато двете публични самолетни компании на ОАЕ – „ Емиратс “ и „ Етихад “ са съществени спонсори на Арсенал и Манчестър Сити надлежно. Манчестър Юнайтед има договореност да промотира островната страна Малта като туристическа дестинация, само че това е и струпване във времето, защото " алените дяволи " имат няколко интервала с подготвителни лагери на Рицарския остров.

Но не всички са щастливи в Южна Африка. Предложената договорка беше подложена на критика от южноафриканска опозиционна партия обвинявайки, че парите за които се оповестява – равняващи се на повече от 900 милиона южноафрикански ранда - съставляват съвсем 40% от бюджета на SA Tourism.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР