Правителството на Република Северна Македония е освободило Владо Бучковски от

...
Правителството на Република Северна Македония е освободило Владо Бучковски от
Коментари Харесай

Скопие освободи главния преговарящ с България

Правителството на Република Северна Македония е освободило Владо Бучковски от длъжността специфичен представител на страната в договарянията с България за решение на разногласието сред двете страни. Освобождаването на Бучковски e минало на съвещанието под точката " кадрови решения ". Причините за рокадата не бяха обявени.

" За мен бе чест, че през миналите 13 месеца бях специфичен представител на държавното управление за връзките с България. Бях назначен две седмици след блокадата на България при много комплицирани условия. Беше нарушено взаимното доверие и преобладаваше речта на омразата ", съобщи Бучковски пред МИА.

И в тези неподходящи условия дадох всичко от себе си да не стихне разговорът и да не се стигне до бъдеща отрицателна ескалация на връзките сред двете страни, сподели още Бучковски.

" Един мой другар от София ми споделяше постоянно: " Ти си тук пазачът на огъня, не разрешаваш да загасне, огънят, който подгрява вярата, че България и Северна Македония могат да бъдат час по-скоро същински другари и съдружници ", показа Бучковски.

Той изрази вяра, че със своето ангажиране е дал своя принос, който ще бъде от голяма важност при скорошното продължение на разговора сред двете държавни управления и двамата нови министър председатели, разговор, който ще се води на основата на положителна сила и нова преговорна методология.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР