Правителството на Република Кипър, чиято дейност привлече вниманието на фона

...
Правителството на Република Кипър, чиято дейност привлече вниманието на фона
Коментари Харесай

Нови антикорупционни мерки в Кипър след скандала със златните паспорти

Правителството на Република Кипър, чиято активност притегли вниманието на фона на следствия за корист с програмата " златни паспорти ", показа лист с нови ограничения за битка с корупцията. Те включват основаването на особено поделение към основния прокурор и създаването на кодекс за длъжностни лица, както и осведомителна акция. Това обявиха президентът Никос Анастасиадис и министърът на правораздаването и публичния ред Емили Йолити на конференция.
" Нашите проекти са ориентирани към подсилване на законодателната, политическата, финансовата и обществената среда, доколкото е допустимо, посредством дейности по три съществени посоки. Първото е предварителната защита, образованието и повишението на осведомеността. Второто са законодателните ограничения. И третото е, сподели Анастасиадис.
 Кипър разгласи проект за ваксиниране против ковид Кипър разгласи проект за ваксиниране против ковид
Кипър разгласи през днешния ден подробния проект за ваксиниране против ковид. Първите ваксини се чакат при започване на януари, по едно и също време с различен...
Йолити от своя страна разгласи основаването на звено за битка с корупцията при основния прокурор и създаването на етичен кодекс за всички държавни чиновници. Тя сподели, че е решено също да се разгласяват намерено държавни документи, свързани с търгове, както и отчети за следствие на случаи, свързани с корупция. Ръководителят на Министерството на правораздаването даде обещание да сътвори и теоретичен съвет за наблюдаване на корупцията и да създаде рекомендации за битка с нея.
Министърът съобщи, че акцентът в идната работа на управляващите ще бъде подложен върху образованието на хората и тяхното интензивно присъединяване в битката с корупцията. Според Йолити звената за и ведомствата ще бъдат укрепени, а държавните чиновници ще получат образование по предварителна защита на корупцията. Освен това държавното управление възнамерява да сътвори национална работа, която да ревизира честността на държавните чиновници в техните отговорности и ще бъде упълномощена да прави одит на декларациите за имущество на политиците в действително време.
Скандалът към " златните паспорти "
Причината за оповестяването от държавното управление на всички тези ограничения беше абсурдът, избухнал на острова към следствието на телевизионния канал Al Jazeera, разкриващ даването на кипърско поданство на лица със съмнителна известност в подмяна на вложенията им в стопанската система на острова. Историята докара до оставката на ръководителя на Народното събрание Димитрис Силурис - официално вторият човек в страната - който изразил подготвеност да помогне на наказан китайски вложител да получи поданство.
 По-строги ограничавания в Кипър поради ковид По-строги ограничавания в Кипър поради ковид
Влошената епидемиологична конюнктура в Кипър принуди управляващите в страната да вкарат по-строги ограничаващи ограничения. Затварят се моловете...
Ден по-късно предаването, излъчено на 12 октомври 2020 година, Министерският съвет на Република Кипър реши от 1 ноември.
Миналият четвъртък президентът Анастасиадис излезе с послание към нацията, в което съобщи, че пресата изкуствено раздува тази история и съзнателно изкривява обстоятелствата, с цел да очерни него и държавното управление, което той управлява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР