Правителството на Република България обяви предоставянето на финансова подкрепа в

...
Правителството на Република България обяви предоставянето на финансова подкрепа в
Коментари Харесай

Държавата отпуска над 5 млн. лева за подкрепа на хората с увреждания

Правителството на Република България разгласи даването на финансова поддръжка в размер на 5 099 400 лв. . Тази сума е предопределена за 21 национално представителни организации , работещи в интерес на хората с увреждания, като част от държавния бюджет за 2024 година.

Средствата са планувани за осъществяване на разнородни начинания, целящи гарантирането на правата на хората с увреждания , подобряването на техния живот и поощряване на тяхното пълноценно обществено включване. Освен това, законодателството строго не разрешава потреблението на тези средства за стопански или капиталови цели , твърдейки, че поддръжката е ориентирана към подобряването на качеството на живот на хората с увреждания.

Разпределението на дотациите е основано на самостоятелния принос и предложенията за действия на всяка организация, като се вземат поради тяхната целенасоченост и потребности на общността с увреждания. Този метод акцентира значимостта на стратегическото обмисляне и адаптивност в поддръжката за хората с увреждания.

Предоставянето на тази финансова поддръжка от страната е знак за взаимност и схващане за нуждата от дейни ограничения за обезпечаване на равни благоприятни условия за всички жители , без значение от техните физически качества. Така България продължава да се развива като общество, което цени достолепието и правата на всеки субект, укрепвайки своите основи на приемливост и взаимопомощ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР