Правителството на президента Тръмп възнамерява да отслаби съществуващите ограничения за

...
Правителството на президента Тръмп възнамерява да отслаби съществуващите ограничения за
Коментари Харесай

САЩ създават ядрена бойна глава за възпиране на Русия?

Правителството на президента Тръмп има намерение да отслаби съществуващите ограничавания за потреблението на нуклеарно оръжие и да сътвори нова нуклеарна бойна глава със заряд с дребна мощ за ракетите "Трайдънт ".

Това заяви вестник "Гардиън ", като се базира на някогашния специфичен консултант на президента Барак Обама по въпросите на контрола над въоръженията и неразпространението им Джон Улфстал.

По думите му новата нуклеарна теория на Пентагона планува съоръжение на модифицирани ракети с подводно базиране "Трайдънт " Ди-5 с сходни нуклеарни бойни глави за въздържане на Русия по този начин, че тя да се въздържа от потребление на тактически нуклеарни бойни глави при положение на спор в Източна Европа.

Улфстал декларира, че "всякакъв опит от страна на Русия или Северна Корея да се употребява нуклеарно оръжие ще докара до тежки последствия за тях ".

Изданието отбелязва, че новата политика в тази сфера на Съединени американски щати е по-твърда спрямо политиката по време на Обама, при който е имало блян да се понижи ролята на нуклеарното въоръжение в американската защита.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР