Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп даде одобрението си

...
Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп даде одобрението си
Коментари Харесай

САЩ одобриха продажбата на противотанкови ракетни комплекси на Украйна

Правителството на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде утвърждението си да бъдат продадени на Украйна противотанкови ракетни комплекси " Джевлин ", предадоха информационните организации, като се позоваха на Пентагона.

Цената на вероятната продажба ще възлезе на 47 милиона $.

" Системата " Джевлин " ще помогне на Украйна при построяването на нейния дълготраен защитителен потенциал да пази суверенитета и териториалната си целокупност и по този начин да задоволи условията на своята национална сигурност ", съобщи министерството на защитата на Съединени американски щати. То добавя, че препоръчаната продажба няма да промени военното равновесие в района.

Държавният департамент на Съединени американски щати - органът, от който зависи разрешаването на сходни продажби, е уведомил Конгреса, че има намерение да утвърди продажбата. Сега Конгресът разполага със период от 30 дни да я блокира, само че не се чака да го направи. Конгресмени и от двете партии от дълго време лобират пред държавното управление да обезпечи тези оръжия.

Решението беше оповестено същия ден, в който съветският президент Владимир Путин разгласи, че страната му е създала нови нуклеарни оръжия, за които твърди, че не могат да бъдат прехванати от никой зложелател.

В уведомлението си до Конгреса Държавният департамент показва, че има намерение да продаде общо 37 комплекса с 210 ракети " Джевлин " американско произвеждане. Ракетите ще дойдат от съществуващите ресурси на армията на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР